Червоненська селищна територіальна громада
Бердичівський район, Житомирська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Створення діалогової платформи між громадськістю та владою

Дата: 20.01.2017 10:35
Кількість переглядів: 842

17 січня 2017 року в сесійній залі Червоненської територіальної громади відбувся Форум місцевого розвитку (ФМР) територіальної громади.

На форумі були присутні: спеціаліст  з розвитку громад ПРООН Чмут Ж.М., яка розповіла про створення дорадчого органу територіальної громади ФМР, його роль, завдання, принцип роботи, озвучила результат фокус групових досліджень, що були проведені в населених пунктах громади та визначили пріоритетні напрями роботи громади; Ящук Ю.В. голова Червоненської ОТГ розповідав про важливість залучення мешканців до управління громадою та співпраці з міжнародними фондами та організаціями.

Також на форумі був присутній Начальник Андрушівського відділення поліції Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області підполковник поліції Власюк Ігор Валерійович та старший інспектор поліції Яковчук В’ячеслав Миколайович, які розповіли про проблеми та труднощі сьогодення поліції, подальші кроки з реформування та відновлення довіри до поліції та пообіцяв в подальшому тісно співпрацювати з ОТГ.

Начальник відділу Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрушівське бюро правової допомого Катерина Кривошей розповідала про можливість отримання безкоштовної правової допомоги для найменш захищених верств населення. Катерина Валеріївна пояснила, що діяльність бюро правової допомоги спрямована на досягнення декількох цілей:

• підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст;

• сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему;

• зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств, тощо.

У результаті обговорення головних проблем члени Форуму вирішили створити тимчасову робочу групу з розробки та впровадження ряду заходів з відновлення довіри до поліції та надання вторинної правової допомоги.

Поряд з цим до участі в Форумі долучилися представники громади, яким не байдуже сьогодення та майбутнє ОТГ, виконуючі обов’язки старост, директори шкіл, вчителі, представники виконавчої влади, соціальних служб, комунальних підприємств, громадських організацій та ін.

Жваво обговорювалися питання сприяння прозорому здійсненню повноважень ОТГ в реалізації проектів місцевого розвитку та врахування громадської думки в прийнятті рішень стосовно питань місцевого розвитку; створення діалогової платформи між представниками владних органів та громадянами, що мешкають на території ОТГ; визначення проблем та можливостей щодо їх вирішення, пов’язаних із впровадженням стратегії місцевого розвитку; вдосконалення  шляхів організації та реєстрації громадських об’єднань; сприяння реалізації проектів міжнародної технічної допомоги; вироблення нових та вдосконалення існуючих шляхів залучення міжнародної технічної допомоги, фінансових ресурсів інвесторів для реалізації ініціатив членів ОТГ; про розробку стратегії ОТГ, про залучення волонтера Корпусу Миру, про аналіз громадського середовища в ОТГ, тощо.

 

Інформацію підготував

 сектор економічного розвитку

та інвестицій Червоненської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь